Ambulante zorg jeugd- en gezin

Vanuit Praktijk Ilse werk ik binnen de ambulante behandeling voor kinderen, jeugdigen en gezinnen. Werken vanuit de relatie, waarin talenten en mogelijkheden van ouders en kinderen centraal staan, is mijn kracht.

Binnen de ambulante behandeling richt ik me op het ondersteunen en begeleiden van gezinnen die grote en/of kleine problemen ervaren bij het opgroeien en opvoeden van kinderen tussen de 0-23 jaar die bijzondere aandacht vragen. Ik kom bij het gezin thuis, in hun veilige en vertrouwde omgeving. Ik richt me vanuit de hulpvraag op de wederzijdse beïnvloeding tussen wat het in het kind zelf zit en zijn of haar omgeving. Vanuit mijn professionele visie vind ik het belangrijk dat er begeleiding voor het gehele gezin is waarin iedereen even belangrijk is

Naast de gestelde hulpvraag is spelplezier voor mij één van de belangrijkste uitgangspunten. Veiligheid en prettig contact ligt hieraan ten grondslag. Dit is van belang om samen aan de slag te kunnen gaan. De basis voor mij is vertrouwen, eerlijkheid en een goede balans tussen professionaliteit en betrokkenheid.